Beleef de spannende geschiedenis van Gelderland


Gelderland heeft een rijke geschiedenis. Op 200 plekken in het landschap is deze (pre)historie opnieuw tot leven gebracht. Met behulp van de app 'Spannende Geschiedenis routes' kunt u nu ter plekke de geschiedenis beleven via smartphone of tablet.

Aan de hand van 8 spannende fietsroutes maakt u kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. Maar ook stoomgemalen en steengroeven liggen op de route. Bekijk en beleef machtige forten, adellijke landhuizen, bezetters, bevrijders, atoombunkers en het Rode Gevaar in de provincie Gelderland.

Audio en video
Alle fietsroutes zijn gebundeld in de app 'Spannende Geschiedenis routes'. Met behulp van de app kunt u op de diverse historische plekken ter plaatse audio beluisteren of video's bekijken die u meer vertellen over de rijke geschiedenis van de locaties.

Spannende Geschiedenis Gelderland
De fietsroutes zijn speciaal samengesteld voor 'Spannende Geschiedenis', een onderdeel van 'Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland'. Dit is een samenwerking van RBT KAN, Veluws Bureau voor Toerisme, Gelders Erfgoed en Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland.

Meer info & downloaden
Meer informatie over de fietsroutes vindt u op de website Spannende Geschiedenis (desktop en tablet) en SPGS (mobiel). De app met alle fietsroutes kunt u downloaden in de App Store of in Google play.