Plek in het fietsenrek

Gemeente Druten heeft de fietsenstalling van het busstation aan de Scharrenburg flink uitgebreid. De stalling biedt nu plaats aan zo’n vierhonderd fietsen en is daarmee verdubbeld in capaciteit.

Naast de uitbreiding van de fietsenstalling aan het busstation zijn ook de stallingen bij de bushalte aan de Pas in Afferden en de bushalte aan de Scharenburg/Schutlakenstraat in Puiflijk vergroot. Het busstation wordt zeer intensief gebruikt door scholieren van en naar Tiel en Nijmegen. Door het stallingstekort lagen veel fietsen overal te slingeren.

Fietsbarbaren
Om de ontstane chaos het hoofd te bieden is de fietsenstalling flink verruimd. Om ervoor te zorgen dat fietsers niet in herhaling vallen en om ze te wijzen op de nieuwe stallingsmogelijkheden, heeft de gemeente Druten op 28 oktober 2014 enkele
fietsbarbaren ingeschakeld. De fietsbarbaren dienen ook om fietsers te motiveren hun fiets op de juiste manier te stallen.

Fietsregels aangescherpt
Vanaf nu zijn ook de fietsparkeerregels aangescherpt. Hoe die zijn aangescherpt staat in de gemeentefolder ‘Doe eens gek, zet je fiets in het rek’.