Alles weten over handbiken?

Is handbiken misschien iets voor u? Of bent u op zoek naar een mooie handbikeroute of wedstrijd? Op de website handbiken.nl vindt u alles over handbiken of handcycling, zoals het in het Engels ook wel wordt genoemd. Van de techniek van het fietsen tot de laatste nieuwtjes.

Een handbike is een speciale fiets waarvan de pedalen door de armen en handen worden voortbewogen, in plaats van door de benen en voeten. Een handbike is net als een gewone fiets een vervoermiddel, maar wordt ook gebruikt voor de sport. Als sport wordt handbiken vooral beoefend door personen met een motorische beperking.

Wedstrijden, clubs en tours
Door heel Nederland zijn diverse handbikeclubs waarbij u zich kunt aansluiten. Ook worden er dit jaar veel verschillende competities georganiseerd. Wie gewoon recreatief lekker de hort op wil, kan zich eens verdiepen in de talloze mooie handbikeroutes.

WMO: budget voor uw handbike
Wie een motorische beperking heeft en graag recreatief of competitief wil handbiken, kan natuurlijk uit eigen portemonnee een handbike aanschaffen. Maar u kunt ook financiële ondersteuning krijgen van de overheid. Dit kan via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of WMO. Om een budgetaanvraag voor een handbike te doen, kunt u het best aankloppen bij het WMO-loket van uw gemeente. Let op: gemeenten eisen dat u eerst lid wordt van een wielervereniging om uw sportieve ambities te bewijzen.