Deze web-app gebruiken: drie vragen (en antwoorden)

Hoe krijg ik Gelders Fietsnet op mijn beginscherm? En waarom staat de web-app niet in de App Store? En waarom is er niet gekozen voor een ‘gewone’ app? In dit artikel vindt u antwoord op deze vragen.

Hoe kan ik Gelders Fietsnet op het beginscherm van mij telefoon of tablet zetten?
iPhone/iPad: op deze systemen vraagt de website automatisch of u de web-app wil toevoegen aan uw beginscherm. U kunt dit ook handmatig doen: klik daarvoor op het icoontje ‘delen’ () en vervolgens op ‘zet in beginscherm.’

Andere telefoons en tablets: de verschillende Android- en Windows-browsers werken op verschillende manieren. Maar elke browser heeft een optie om een pagina toe te voegen aan het beginscherm van de telefoon. Raadpleeg de handleiding van uw apparaat voor meer informatie.

Waarom staat de web-app niet in de App Store / Play Store?
Gelders Fietsnet is een web-app. Dat betekent dat de hele app op internet staat. Er hoeft dus niets geïnstalleerd te worden: de app is gewoon te gebruiken via de browser van uw telefoon, tablet of computer. Bijvoorbeeld Safari, Internet Explorer, Firefox of Google Chrome. 

Waarom is er gekozen voor een web-app, en niet voor een gewone app?
Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste moet de app zo laagdrempelig mogelijk zijn. Bij een web-app maakt het niet uit welk merk smartphone, tablet of computer je hebt; als je internet hebt, kun je Gelders Fietsnet gebruiken. 

Ten tweede verwijst Gelders Fietsnet veel naar andere websites. Bij een gewone app zou uw telefoon, iedere keer als u op een link klikt, moeten overschakelen naar een ander programma. Omdat u Gelders Fietsnet meteen al in de browser gebruikt, blijft u in hetzelfde programma.